Northcom har levert komplett nettverksløsning til Boreal

Northcom har levert komplett nettverksløsning til Boreal

Northcom har levert komplett nettverksløsning til Boreal 2560 1628 SD-WAN


Trygt internett er en nøkkel for å drive transport langs norskekysten. Boreal valgte Northcom som sin leverandør av tilnærmet ubrytbar nettilgang. – Cybersikkerhet er svært viktig for oss, sier IKT-leder Morten Nenseth i Boreal.

Northcom har levert komplett nettverksløsning til Boreal. Boreal drifter 52 fartøyer langs norskekysten som ferdes i krevende farvann med tanke på datadekning.
– Boreal har et utfordrende utgangspunkt når målet er å levere nettilgang både til passasjerer og mannskap og driftssystemer. Derfor er de avhengige av solide løsninger som sikrer både oppetid og integriteten til nettverkene de opererer til enhver tid, sier Morten Nenseth, leder for IKT i Boreal. Han forteller at cybersikkerhet er et eget punkt i de kravene som stilles fra myndighetene, og at de er nødt til å sikre datatrafikken på best mulig måte.
– Northcom er en god partner for oss. De leverer allerede til ambulansetjenesten, politiet og Forsvaret, og har et omdømme som gjør at vi følte oss trygge på at dette er et godt valg, sier Nenseth.

Ida Fjellstad er ansvarlig for avtalen hos Northcom. – Dette er et veldig bra samarbeid, vi var alle gira på å komme i gang og er svært fornøyd med at oppstarten gikk bra. Vi synes det er kult at Boreal turte å satse på det beste som finnes av denne typen løsninger i markedet, sier Fjellstad.

Styres fra skyen

Northcom leverer utstyr helt fra aksesspunkt utendørs og innendørs, svitsjer, rutere, antenner og den sentrale infrastrukturen som får tingene til å snakke sammen. Løsningen Boreal har gått for er SD-Wan ruter fra Peplink og Northcom. I tillegg har de valgt monitorering fra Northcoms Incontrol-system.

I et eget kontrollsenter følger man med på nettrafikken, og kan agere hvis det er tekniske utfordringer, sikkerhetstrusler eller lignende. Spesielt dette tilbudet har vært viktig for Boreal. Alle systemene kan styres fra skyen, og i tillegg kan personell fra Northcom møte hos kunden i løpet av kort tid.

 

max hd4(1).png
Quad 4G LTE Mobile Router. Trykk på bildet for å lese mer om Peplink sine produkter.

– Vi leverer ende-til-ende kryptering, som sørger for at datatrafikken er kryptert hele veien med AES-256 krytpert VPN. I tillegg monitorerer vi systemet døgnet rundt, året rundt. Det fungerer bra for Boreal, sier Ida Fjellstad.

Nett fra flere kilder

Allerede da samtalene mellom partene var i oppstartsfasen ble det bestemt at man skulle gjennomføre en test av systemet ute på et av fartøyene. Valget falt på et fartøy som går i rute langs kysten av Finnmark. I ni måneder var dette det utstyret man brukte ombord.
– I løpet av de månedene fikk vi bare en telefon, og mannskapet kunne fortelle at de hadde nettilgang i områder de aldri hadde hatt dette før, så dette tror vi kommer til å fungere veldig bra, sier Morten Nenseth.

Systemet med Peplink bruker nett fra flere kilder overlappende, og sikrer at man alltid har dekning der en av de tre norske operatørene opererer.

 

ap-one-ax-.png
Her er en Pepwave AP ONE AX som kan spre Wi-Fi 6 til mannskap og passasjerer.

Et viktig element er bruk av riktige antenner, noe Northcom har bistått Boreal med. I tillegg lar systemet deg sette opp separate nett for passasjerer, mannskap og driftskritiske oppgaver.
– Vi tror at våre passasjerer kommer til å merke forskjell når dette er rullet ut 100 prosent. I tillegg kommer vi til å tilfredsstille kravene i kommende anbud på en god måte, sier Nenseth.

Kontakt oss

Er du nysgjerrig på nettverksløsninger eller hva vi kan hjelpe din bedrift med? Fyll ut skjemaet og du vil bli kontaktet av en selger fra oss.